'sad se bavim drugim stvarima'

Gotovina u Udbini o predsjedničkim kandidatima: Svatko se ima pravo kandidirati

13.09.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Umirovljeni general Ante Gotovina stigao je u Udbinu te će s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, kako je najavljeno, nazočiti svečanom otvorenju novoustrojenog Središta za razvoj vođa 'Marko Babić'. Na novinarski upit o predsjedničkim kandidatima, nije se htio izjasniti ni o jednom. Kratko je rekao kako se svatko ima pravo kandidirati te da je on bivši vojnik

Umirovljeni general Ante Gotovina stigao je u Udbinu te će s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, kako je najavljeno, nazočiti svečanom otvorenju novoustrojenog Središta za razvoj vođa 'Marko Babić' u vojarni 'Josip Jović'.

'Svatko se ima pravo kandidirati. Ja se sada bavim drugim poslom, bivši sam vojnik', kazao je Gotovina za N1.

Središte za razvoj vođa 'Marko Babić' u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika 'Damir Tomljanović Gavran', koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, a čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

  • +28
Središte za razvoj vođa 'Marko Babić' Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Svečanosti otvorenja, kako je najavljeno, nazočit će predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović, ali i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, te posebni savjetnik ministra obrane, umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina.