KOBNA IGRA S PRSKALICAMA

Gorući bor pao na ženu i teško je opekao

12.01.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Igra s prskalicama uz božićni bor mogla bi stajati života 49-godišnju Puljanku Srebrenku K.D., na koju je pao zapaljeni bor

Naime, tročlana obitelj u nedjelju se navečer nešto iza 19 sati u Carlijevoj ulici u središtu Pule prije pospremanja bora poigrala prskalicama. Suha jelka planula je u trenu i zapalila namještaj u dnevnom boravku.

Kako bi izbjegla daljnju štetu, nesretna je žena zgrabila gorući bor pokušavajući ga iznijeti iz stana, no spotaknula se na ulaznim vratima hodnika. Pala je, a bor je pao na nju i zapalio joj odjeću, piše Regional Express

Prestravljeni 47-godišnji suprug Davor i 16-godišnji sin pokušavali su ugasiti vatru. Suprugu i majku koja je doslovce gorjela iznijeli su na terasu. Ženu su prevezli u pulsku Opću bolnicu s teškim opeklinama gotovo po cijelom tijelu. Zbog težine ozljeda prebačena je u jedinicu intenzivnog liječenja riječkog KBC-a gdje se liječnici bore za njezin život.

Njen suprug koji joj je nastojao pomoći zadobio je lakše opekline. Pulski vatrogasci uspjeli su ugasiti požar oko 19 i 30 sati, a šteta je procijenjena na više od 20.000 kuna.