BURNA NOĆ

Gorska služba spašavala pijance i zalutale Mađare

Bionic
Reading

Pripadnici HGSS-a jučer i noćas imali su pune ruke posla. Većina poziva i potraga bilo je opravdano, no bilo je i onih koji su alkoholizirani lažno tražili pomoć

Županijski centar 112 Split primio je dojavu dva mladića u dobi između 14 i 15 godina, da su zalutali na Biokovu iznad Tučepa i ne znaju put natrag. Rečeno je da je jedan od njih u stanju šoka. ŽC 112 je o tome obavijestio HGSS Split i Makarska, PP Makarska i OKC PU splitsko-dalmatinske.

S izgubljenim mladićima se nakon prve dojave više nije moglo uspostaviti kontakt mobitelom, pa su na mobilni telefon slane poruke i lociran je u 20,49, 23,57 i 01,22 sati. Mobitel je primao poruke i lokacija je odgovarala dojavljenoj lokaciji nestalih dječaka.

U potrazi je bilo angažirano 12 pripadnika HGSS Makarska i dva pripadnika HGSS Split, a jedan član HGSS-a došao je u ŽC 112 Split preslušati dojavu. Potraga je trajala cijelu noć, ali nije dala rezultata, priopćio je DUZS.

Nedaleko od Slunja nestao je 80-godišnji starac koji je otišao brati gljive i nije se vraćao kući 24 sata. Osam pripadnika karlovačkog GSS-a, uz pomoć dvaju pasa, krenulo je u potragu za starcem, no ubrzo ga je mrtvog pijanog pronašao susjed. Djedica je toliko popio da nije mogao hodati te je nosilima prebačen u Dom zdravlja.