borba protiv korupcije

Gong pokrenuo PING: Startaju prijave, financirat će se istraživački novinari

15.09.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Gong je osnovao fond s imenom Podrška istraživačkom novinarstvu od Gonga (PING), koji će financijski poduprijeti istraživačke novinarske teme od javnog interesa, izvijestili su u četvrtak iz Gonga

Iz Gonga poručuju da istraživačko novinarstvo pridonosi razgradnji korupcije te održivosti liberalne demokracije, zbog čega je podrška takvom novinarstvu od vitalne važnosti za društvo.

U skladu s Gongovim strateškim ciljem - borbom protiv korupcije, objavili su poziv za financiranje novinarskih istraživačkih radova u iznosu od 5000 do 10.000 kuna.

Prijave na natječaj raspisuju se s 15. rujnom, a ideje za financiranje projekata primaju se putem online formulara do 30. rujna. Financirani novinarski radovi bit će objavljeni na stranicama Gonga.

Prijave tema radova za elektroničke publikacije otvorene su za novinare i novinarke te studente i studentice novinarstva. Moguće je prijaviti projektni prijedlog i kao tim, ali samo uz definiranje voditelja tima, odgovornog za realizaciju projekta.

O odobrenju projekta i dodjelama potpora odlučuje peteročlano povjerenstvo u čijem su sastavu Đurđica Klancir, Slavica Lukić, Tena Perišin, Dario Špelić i Oriana Ivković Novokmet.

PING je nastao u sklopu Programa Europske unije “Europa za građane, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)”, čiji je nositelj Gong.