PETERO OZLIJEĐENIH U DUBROVNIKU

Golfom udario u autobus i Hondu te dvoje pješaka

07.07.2010 u 09:51

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata u Ulici Ive Vojnovića u Dubrovniku pet je osoba ozlijeđeno, od kojih je jedna osoba zadobila ozljede opasne po život, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske

Želeći izbjeći udar u pješake koji su prelazili kolnik na pješačkom prijelazu kod hotela Lero, 32-godišnjak iz Dubrovnika je upravljajući vozilom VW Golf, dubrovačkih registracijskih oznaka, skrenuo ulijevo i stražnjim dijelom vozila udario u dvojicu pješaka na prijelazu, 26-godišnju državljanku Njemačke i 26-godišnjeg državljanina Irske. Potom je udario u parkirano osobno vozilo Honda Prelude, dubrovačkih registracijskih oznaka, a nakon toga u prednji dio autobusa, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnjak iz Župe dubrovačke.

U prometnoj nesreći ozljede opasne po život zadobio je 21-godišnji putnik iz VW Golfa, a 20-godišnjak, drugi putnik iz istog vozila, kao i 26-godišnji pješak, teže su ozlijeđeni i svi su zadržani u dubrovačkoj bolnici. Lakše ozljede su zadobili 32-godišnji vozač VW Golfa i 26-godišnja pješakinja koji su nakon liječničke pomoći poslani na kućnu njegu.

Protiv 32-godišnjeg vozača iz Dubrovnika slijedi kaznena prijava.