AKCIJA IPSILON

Golemović tužiteljici dao zlatnu narukvicu

08.05.2009 u 22:23

Bionic
Reading

Ured USKOK-a u Rijeci koji zastupa Sajonara Čulina danas nije podnio zahtjev za provođenje istrage protiv devetero osumnjičenika na čelu s Draženom Golemovićem koji su uhićeni u akciji Ipsilon zbog sumnji da su počinili zloporabe položaja i ovlasti

RIJEKA - Podnošenje zahtjeva istražnom sucu Vladi Bosneru bit će poslano sutra do podneva, piše Jutarnji list.

Inače, pazinsku tužiteljicu Davorku Smoković sumnjiči se i da je pogodovala Golemoviću i primila zlatnu narukvicu od njega. Zbog cijele afere glavni državni odvjetnik Mladen Bajićrazriješio je Davorku Smoković.

Pritvor od 48 sati, koji je Golemoviću, Nedjeljku Mijošeku, Željku Muleru i Silvanu Legoviću određen u četvrtak, istječe u subotu poslijepodne.

Poduzetnik i graditelj vila u Istri, Golemović, dvojica policajaca Policijske uprave Poreč Mijošek i Muler, carinik Legović, te pročelnik Porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić i općinska državna odvjetnica Davorka Smoković privedeni su pred istražne suce uskočkog suda u četvrtak, nakon obrade u PU istarskoj u Puli.

Tereti ih se za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti, odavanje službenih tajni i podataka, nepoduzimanje i onemogućavanje poduzimanja službenih radnji koje su ovlaštene ososbe - policajci, carinik, poreznik i tužiteljica bili dužni poduzeti, nezakoniti utjecaj na tijek službenih radnji (istrage i nepokretanje istraga) te primanje mita.

Saslušanju Golemovića koje je pred sucem Bosnerom, bez obzira na to što se privedeni branio šutnjom, nazočila je i ravnateljica ureda USKOK-a u Rijeci Sajonara Čulina. Davorka Smoković najduže je razgovarala sa sucem, a njezin je odvjetnik Rudolf Frančula iz Pule koji vodi i sve pravne poslove Glasa Istre, piše Večernji list.

Policajca Mijošeka brani riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević, a carinika Silvana Legovića Goran Marjanović.