MILINOVIĆEV ČOVJEK

Golem novi predsjednik zagrebačkog HDZ-a

26.04.2012 u 09:33

Bionic
Reading

Ante Zvonimir Golem izabran je noćas na Izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a (GO HDZ). Golem je u drugom krugu glasovanja dobio 230 glasova, a njegov protukandidat Stipe Mamić 122 glasa

Na novinarski upit što će mu biti prvi potezi, Golem je odgovorio da će trebati podići GO HDZ-a i cijelu gradsku organizaciju, jer, ocijenio je, nije postojao kontinuitet rada ni protok informacija.

'Nakon što sastavimo novi GO HDZ-a kreće se na teren na jak rad', dodao je.

Golem je rekao da jako dobro poznaje probleme u Zagrebu i da za njih postoje rješenja. 'Naš plan i program je prikazati Zagrepčanima viziju kako želimo razviti Zagreb do 2020, ali na realnim osnovama, a ne raznim demagoškim obećanjima', istaknuo je.

Na novinarski upit kojega će podržati kandidata za predsjednika stranke, odgovorio je da će 'zadržati neutralnost, jer koji god kandidat donosi promjene u vrh HDZ-a, mi kao Zagreb ćemo surađivati s njim'.

U prvom krugu od sedam kandidata za predsjednika GO HDZ-a Ante Zvonimir Golem dobio je 174 glasa od 370 izaslanika (368 listića bilo je važećih, a dva su bila nevažeća), Stipe Mamić 53 glasa, Sanda Kulić-Makar 51, Drago Ćaleta 50, Tomislav Družak 23, Zoran Šangut 13, a Ivan Bračić 4 glasa.
 
Kako nijedan kandidat u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu glasova, održan je drugi krug glasovanja.

Na višesatnoj Izbornoj skupštini, na kojoj je sudjelovalo 370 izaslanika, uz predsjednika ogranka izabrano je i 39 članova gradskog odbora, pet članova nadzornog odbora te 61 izaslanik za 15. opći sabor HDZ-a koji će se održati 20. svibnja.

Ante Zvonimir Golem rođen je 1964. u Zagrebu, oženjen je i otac troje djece. Po zanimanju je kirurg i zaposlen je na Rebru. Član je HDZ-a od 1990. U Domovinskom ratu kao dragovoljac sudjelovao je na ratištima na Banovini i u zapadnoj Slavoniji

U dva mandata bio je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva te je vodio pregovore za članstvo u EU na području zdravstva, socijale i obrazovanja. Supredsjedao je Generalnom skupštinom Svjetske zdravstvene organizacije.

Na Izbornu skupštinu došli su i kandidati za predsjednika stranke - Domagoj Ivan Milošević, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko, a nije se pojavila predsjednica stranke Jadranka Kosor.