174 NASPRAM 53 GLASA

Golem i Mamić u drugi krug izbora za šefa zagrebačkog HDZ-a

25.04.2012 u 22:07

Bionic
Reading

Na izborima za predsjednika HDZ-a Grada Zagreba Ante Zvonimir Golem je osvojio 174 glasa, a Stipe Mamić 53. Ostatak od 370 glasova koliko je ukupno izaslanika podijeljen je među ostalih pet kandidata: Sandre Kulić Makar, Tomislava Družaka, Drage Ćalete, Zorana Šanguta i Ivana Bračića

Glasovi su se prebrojavali dva i pol sata, a na izbornoj skupštini pojavili su se i kandidati za predsjednika stranke na državnoj razini Domagoj Ivan Milošević, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko, no od Jadranke Kosor nije bilo ni glasa.

Kandidati su poručili kako se HDZ se okrenuo prema budućnosti, pere ruke od Sanadera i naglašava kako su stranka čestitih i poštenih ljudi koji su bili žrtva odlučivanja središnjice tko će biti na izbornim listama. Među delegatima su i Vladimir Šeks i Andrija Hebrang

Golem je prilikom predstavljanja izbornoj skupštini usporedio vladavinu Tuđmana i Sanadera te istaknuo kako je HDZ pod Tuđmanom imao jasne ciljeve i identitet, a nikada nisu dovedeni u pitanje nacionalni interesi.

'Sanaderu su prema van usta bila puna Europe, a prema unutra bila je to vladavina jednog čovjeka', rekao je Golem.

'Politiku klijentelizma i kriminala treba odstraniti iz HDZ-a', dodao je.

Prije samog predstavljanja kandidata, na pozornici su se za raspravu javili neki od lokalnih HDZ-ovaca kako bi iskazali nezadovoljstvo dosadašnjom politikom biranja kandidata na lokalnoj razini.

'Mi kao članovi HDZ-a ne moramo se nikome ispričati, trebaju se ispričati Ivo Sanader i njegova klika', Joso Škara iz trnjanskog ogranka zagrebačkog HDZ-a.