BESPLATNI SAVJETI

Goldstein, Budak i Petrović novi su Milanovićevi savjetnici

16.01.2012 u 17:11

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović trojicu poznatih intelektualaca imenovao svojim posebnim savjetnicima - Slavka Goldsteina imenovao je posebnim savjetnikom za kulturu, Nevena Budaka za znanost, a Sinišu Petrovića za europsko pravo. Sva će trojica posebnih savjetnika obavljat će posao bez naknade, izvijestili su iz Vladinog ureda za odnose s javnosti

Naime, Zakon o Vladi Republike Hrvatske omogućuje premijeru imenovanje posebnih savjetnika radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade.

Kratki info o Milanovićevim posebnim savjetnicima


Slavko Goldstein
publicist, urednik i nakladnik, bio je osnivač redakcije i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio-Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus. Utemeljitelj je naklada Liber i Novi Liber. Osnivač je i prvi predsjednik HSLS-a 1989. godine. Zauzimao se za demokratske promjene u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Bavi se poviješću Židova u Hrvatskoj i dugogodišnji je predsjednik Židovske općine u Zagrebu.

Povjesničar Neven Budak predstojnik je Katedre za hrvatsku povijest Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Radne grupe zagrebačkog sveučilišta za izradu pravilnika o doktorskim studijima.

Siniša Petrović je izvanredni profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu; član je Pregovaračke skupine zadužen za poglavlja pregovora – pravne stečevine Europske unije Pravo poslovnog nastana i sloboda pružanja usluga, Pravo trgovačkih društava te Pravo intelektualnog vlasništva.