HRVATSKI WOODSTOCK

Gljevstock - festival ljubavi i veselja

03.06.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Ne smije imati ogradu, niti neki od bendova koji svira smije biti veći od Festivala. E to ja zovem pravim rock'n'roll festivalom. U postu vam donosim priču o genijalnom Gljevstocku i fotografije živopisnih posjetitelja.


Nakon što više od desteljeća obilazim velike glazbene festivale kao što su Primavera Sound, Sonar, Exit, BBK Bilbao, In Music, Ultra i dr., u posljednje vrijeme me sve privlače mali, nepretenciozni i budžetom veoma ograničeni muzički festivali. Takav je upravo Gljevstock, festival ljubavi i veselja, kako ga organizatori od milja zovu, nedaleko od Sinja, u mjestu Gljev po kojem je i dobio ime.

Na Gljevstocku nema velikih pozornica, savršenog sound-a, brendiranih šatora i planetarno poznatih bendova, ali ima nešto što još na niti jednom festivalu nisam vidjela - loži se vatra i roštilja na sve strane, ljudi i psi neometano bosonogi šetaju, nema ograda i ulaz je besplatan. Prije točno 7 dana održano je 7. izdanje koje je posjetilo oko dvije tisuće odraslih, djece i pasa, uključujući i moju malenkost. Na malom, ali neopisivo šarmantnom stage-u nastupilo je oko petnaestak izvođača među kojima Sara Renar, Repassage, M.O.R.T., DarkvuD, Shewa, Jare, Underdog, Bekdors, Novi Dan, Bluz, Jagoda, i OČ (Ober Čober).

A da je Gljevstock itekako opravdao epitete kojim se okitio, najbolje dokazuju fotografije u nastavku koje je ovjekovječila nekolicina posjetitelja.

photo: Dragan Odrljin, Mario Modrić, Zdravko Budimir, Kate Ševo, Antonio C. Grubišić


Festival podno Kamešnice koji po mnogočemu podsjeća na legendarni Woodstock organizira Udruga SUK (Sinjska umjetnička komuna), zaslužna za brojne aktivnosti za mlade koji se tijekom cijele godine odvijaju u Vojarni Ivaniša Nelipića. Kakvu god odu radosti napisala ovdje, neće biti dovoljna da opišem genijalnu atmosferu koja je vladala na Gljevu. Zato iz ovih stopa lajkajte FB stranice Gljevstock i SUK kako biste bili up to date sa svim aktivnostima koje se organiziraju u najrokerskijem hrvatskom gradu - Sinju.

Pozdravljam vas uz novi singl predivne mlade kantautorice Sare Renar s kojim je nastupala na ovogodišnjem Gljevstocku: