KOD FUNTANE

Gliser odsjekao nogu kupaču!

29.08.2012 u 15:40

Bionic
Reading

Liječnici pulske Opće bolnice bore se za život njemačkog državljanina K. H. (35), koji je jučer stradao u pomorskoj nesreći u akvatoriju kod Funtane. Naime, nastradali plivač hitno je sinoć dopremljen s teškim ozljedama u Opću bolnicu Pula, gdje se i dalje nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja

'Zadobio je po život opasne povrede i njegovo zdravstveno stanje je iznimno teško i dalje se nalazi u životnoj opasnosti', kazao je za tportal zamjenik ravnatelja dr. med. Ivica Fedelj.

Podsjetimo, njemački turist K. H. zadobio je teške i po život opasne ozljede, nakon što je jučer oko 18 sati u akvatoriju kod Funtane na troje kupača naletio 7-metarski gliser. Nesreća, u kojoj je nastradalom plivaču propeler odsjekao nogu te teško ozlijedio i drugu, dogodila se na udaljenosti oko 500 metara od obale, kod autokamp Bijela uvala.

'Provedenim izvidima utvrđeno je kako je 39-godišnjak iz Vrsara upravljao plastičnim gliserom pod njemačkom zastavom te je na udaljenosti od nekoliko stotina metara od rta Jurina naletio na 35-godišnjeg državljanina Njemačke, koji je plivao u moru', izvijestila je PU istarska danas, nakon dovršenog očevida, potvrdivši da je nakon naleta, vozač glisera pružio pomoć unesrećenom.

Srećom, druga dvojica njemačkih kupača s kojima je 35-godišnjak plivao, u naletu glisera nisu ozljeđeni. 'Plovilom, njemačke oznake 78699A, koje je teško ozlijedilo kupača upravljao je brat vlasnika plovila I. K., hrvatski državljanin, priopćeno je iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. No, za sad još nije poznato da li je 39-godišnji I. K. iz Vrsara imao dozvolu za upravljanje plovilom.

Kako se doznaje iz PU istarske, o ovom tragičnom događaju obaviješteno je i Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu.