TRAGEDIJA U VELIKOJ GORICI

Glavni vatrogasni zapovjednik: Jako je teško kad vam kolega umre, i otac mu je vatrogasac

21.07.2019 u 08:06

Bionic
Reading

Govoreći u programu televizije N1, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut obitelji vatrogasca koji je preminuo tijekom jučerašnje intervencije u Velikoj Gorici

'Teško nam je svima u sustavu vatrogastva, a najteže je njegovoj obitelji', rekao je Tucaković za N1, komentirajući tragediju koja se dogodila u subotu poslijepodne, kad se u ulici Mate Lovraka zapalila zgrada, a u njezinom gašenju teško je stradao mladi vatrogasac, koji je kasnije preminuo u KBC-u Rebro.

Istaknuo je da se očevidne ekipe pripremaju za obavljanje očevida jer vatrogasci još ohlađuju prostor pa će onda krenuti u utvrđivanje uzroka požara. Vjeruje da će se očevid provoditi i noćas i nastaviti ujutro.

  • +17
Velika Gorica: U stambenoj kući izbio požar, na intervenciji ozlijeđeno dvoje vatrogasaca Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Dok se očevid ne obavi Tucaković ne želi govoriti o okolnostima stradavanja vatrogasca. Jedino je poznato da je brzo odvezen hitnom pomoći, ali da je preminuo u bolnici dok je drugi vatrogasac lakše ozlijeđen i oporavlja se.

Vjeruje da su vatrogasci imali svu opremu jer je riječ o jednoj od boljih postrojbi u sustavu.

'Oni su dosta potreseni i u suradnji s JVP Zagreb i DVD Hrašće ćemo organizirati pomoć i dežurstvo da Velika Gorica bude sigurna, a jako je teško kada vam kolega umre i još mu je otac vatrogasac i zato smo poduzeli ove dodatne mjere', pojasnio je Tucaković.