josip ćelić

Glavni ravnatelj policije: Nisam znao da je moj bivši zamjenik bio na službenom zadatku

26.02.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u srijedu kako nije znao da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić, koji je lani u ožujku vozio tri puta brže od dopuštenoga, tada bio na službenom zadatku, istaknuvši kako je njegov zadatak voditi računa o funkcioniranju sustava

'Saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Kao glavni ravnatelj policije ne dajem svaki dan pojedinačne određene zadaće pa ni svojim najbližim suradnicima, već vodim računa o funkcioniranju sustava', rekao je Milina novinarima nakon konferencije Europskog obavještajnog kolegija, upitan je li znao da je Ćelić prebrzo vozio dok je bio na službenom zadatku.

Inače, zadarski Prekršajni sud pravomoćno je oslobodio Ćelića te zaključio da je u sporno vrijeme bio na službenom zadatku i nije ugrožavao druge sudionike u prometu.

Milina je podsjetio i da je u tom slučaju sama policijska postaja nakon medijske objave podnijela prekršajni nalog u tom slučaju. Naglasio je kako osobno ne može zaustavljati takve postupke, uvjeren da je policija napravila sve što je trebala napraviti.

Na opetovane novinarske upite kako tumači da Ćelić tvrdi da je on (Milina) znao da je tada bio na službenom zadatku, istaknuo je kako s javnošću neće dijeliti pojedinačne razgovore te poručio kako je rekao sve što može iskomunicirati u ovom slučaju.

Ustvrdio je kako svi njegovi suradnici imaju svoje zadaće te da on u svakom trenutku ne zna što netko obavlja u svom djelokrugu rada.

Vezano za pritužbe o nasilju hrvatske policije prema ilegalnim migrantima, Milina je kazao kako provjeravaju sve prijave, što su i dužni.

'Vidjeli ste da ima i anonimnih prijava, da se dogodilo na nepoznatom mjestu u nepoznato vrijeme. Mi na svaki način pokušavamo doći do tih podataka. Hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata na hrvatskim granicama', poručio je.

Dodao je kako u policiji imaju i potvrde o nekoliko slučajeva gdje su utvrđivanjem činjeničnog stanja potvrdili da su optužbe bile lažne, a tamo gdje je utvrđeno da su policajci tukli migrante, ustvrdio je, oni su udaljeni iz službe ili su nad njima pokrenuti disciplinski postupci zbog nehumanih postupaka prema migrantima.