UBOJSTVO U ĐAKOVU

Glavni ravnatelj policije: Nije bilo e-maila prije pet dana, samo dopis od 13. svibnja

11.07.2019 u 19:27

Bionic
Reading

Nikola Milina, glavni ravnatelj policije, gostujući u RTL-a Danas kazao je da u slučaju u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, u kojem je Andrija Drežnjak iz pištolja ubio Blaženku Poplašen i teško ranio Ivana Pavića, utvrđeno da je stručni tim ustvrdio da je još 13. svibnja upućen dopis PP Đakovo koji su oni zaprimili 18. svibnja, ali da po tom dopisu nisu dovoljno postupali

'Utvrđena je njihova disciplinska odgovornost', kazao je Milina i dodao da je novi šef đakovačke policije dosadašnji pomoćnik načelnika PP Đakovo.

Demantirao je medijske napise da je pet dana prije događaja upućena elektronska poruka.

'Postoji to pismo od 13. svibnja. Službenik, koji je dobio to pismo, nije poduzimao dovoljno mjera, a rukovoditelji ga nisu kontrolirali. Moram napomenuti da je počinitelj i dalje dolazio u Centar', istaknuo je Milina.

Naveo je da policijski sustav funkcionira, a da su u Đakovu bile greške pojedinaca koji će za to odgovarati.

"Policija i dalje nastavlja sa svojim aktivnostima. Borba protiv organiziranog kriminala je prioritet. Pismo iz Dinama nije utjecalo na tijek i opseg akcije. Sva saznanja, pa tako i saznanja iz pisma koristimo u istraživanju', istaknuo je Milina..

Osvrnuo se i na čin policajca koji je munjevitom akcijom spriječio pljačku pošte na Črnomercu.

'Moram pohvaliti policajca koji je pokazao hrabrost, predložen je već za nagradu. I dobio je naknadu jer je zadobio ozljede. Za pljačkašem još tragamo'. poručio je Milina.

  • +4
Andrija Drežnjak Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX