SNIJEG I LED

Glavne zagrebačke prometnice očišćene

14.01.2009 u 10:27

Bionic
Reading

Glavne gradske prometnice, prilazi bolnicama, mostovi, nadvožnjaci i autobusne linije u Zagrebu su očišćene od snijega i leda, rekao je jutros Hini rukovoditelj Zimske službe Zagreb Hasan Džombić

Sporedne gradske ulice, odnosno ulice 2. i 3. prioriteta, bit će očišćene tijekom idućih 24 sata, ako ne bude novih oborina, dodao je.

Tijekom jutra zbog ledene kiše koja je padala, problema je bilo i u autobusnom i tramvajskom prometu u gradu, doznaje se od glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića.

Najviše je problema bilo na autobusnim brdskim linijama. Autobusne linije Mandaličina-Vrhovec i Mihaljevac-Tomislavov dom bile su potpuno obustavljene, dok je pet linija vozilo skraćenim trasama.

Trenutačno svi autobusi voze, no promet se odvija otežano, pa dolazi do odstupanja od reda vožnje. Jedino linija Dubec-Novoselec vozi skraćeno do Starog okretišta.

U tramvajskom je prometu tijekom jutra bilo manjih zastoja. Promet se do sada normalizirao, ali zbog slabe protočnosti dolazi do odstupanja od planiranog reda vožnje, navode u ZET-u.