STANKE U SABORU

Glavašević: Zabranom pitanja o Glini predsjednica je pljunula u lice žrtvama rata

13.02.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Aktualno-politička situacija ponovno je bila tema stanki s kojima je započeo još jedan saborski tjedan. O posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića htjeli su govoriti SDP, Most i HDZ

'Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi Aleksandar Vučić koji dokazano nije naš prijatelj', poručio je nakon stanke SDP-ov Bojan Glavašević.

Kazao je kako se Vučić nikada nije ispričao za svoje riječi u Glini, no unatoč tome predsjednica ga je pozvala iako je, kazao je Glavašević, Vlada bila protiv toga.

'Predsjednica je interes i pritisak međunarodne zajednica stavila ispred interesa svoje zemlje. To da je ona zabranila novinarima da pitaju Vučića o njegovu govoru u Glini, predstavlja poniženje i pljuvanje u lice svake žrtve rata', kazao je Glavašević.

Poniženje države, dodao je, skriva se pod krinkom mirotvorstva. 'Pomirenje ne počinje razmjenom papira nego da ljudima s jedne i druge strane omogućimo upoznavanje', kazao je Glavašević.

  • +25
Aleksandar Vučić stigao je u Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Mostov Miro Bulj podsjetio ja pak na jučerašnji događaj na Markovom trgu kada je Vučića upitao kada će u Glinu. 'Trebao otići u Glinu i ispričati se ljudima srpske nacionalnosti koje je naveo na zlo. Za pokolje je odgovoran Vučić i Šešelj koji su nagovarali ljude da idu klat i palit', kazao je Bulj, dodavši kako je i predsjednica trebala pitati Vučića kada će u Glinu.

Vučića za predsjednika nisu izabrali ljudi u Hrvatskoj, kazao je pak HDZ-ov Miro Kovač. 'Mi ne biramo strane dužnosnike nego ih biraju njihovi građani. Mi s njima razgovaramo. Vučića su primali i drugi. I mi ćemo s njime razgovarati jer je on predsjednik Srbije i ako želimo rješavati pitanja rata možemo samo s njim. On moć ima i očekujemo da je iskoristi kako bi riješili pitanje nasljeđa rata', kazao je Kovač.