ŠIŠLJAGIĆ:

Glavaševa stranka neće podržati Kosoricu

02.07.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnici HDSSB-a nisu i neće podržati Vladu na čijem će čelu biti Jadranka Kosor, najavio je predsjednik parlamentarne stranke HDSSB-a i osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić

On smatra da Vlada pod vodstvom Kosorice ne može opstati te očekuje da se u konačnici raspišu izvanredni parlamentarni izbori. Šišljagić drži da bi prijevremeni parlamentarni izbori mogli biti raspisani u isto vrijeme kada i predsjednički izbori, piše Jutarnji list.

'Zar netko u Hrvatskoj misli da Kosor u ovakvoj situaciji može voditi državu?' upitao se Šišljagić. Ostavku premijera Ive Sanadera ocijenio je pak neprimjerenim i neodgovornim činom.

'O Sanaderu nisam imao dobro mišljenje ni prije ostavke, kao ni o autokratskom načinu vođenja Vlade i stranke. Rezultati njegove Vlade su ogroman vanjski dug, kolaps gospodarstva, povećana nezaposlenost, pad BDP-a...

Jučer je pobjegao, no od odgovornosti neće pobjeći', poručio je Šišljagić dodajući da sve ovo ipak treba uzeti s rezervom jer je Sanader poznat kao dobar spin doktor, režiser i vješti manipulator.