NOVOPEČENI POROTNIK

Glavašev sin sudac: Opet bih palio zastavu!

17.08.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Gradsko vijeće grada Osijeka početkom srpnja imenovalo je Filipa Glavaša, sina Branimira Glavaša osuđenog za ratni zločin, sucem porotnikom Općinskog suda u Osijeku

U imenovanju je sporno što Zakon o sudovima priječi da se sucem porotnikom imenuju pripadnici neke političke stanke, a devetnaestogodišnji Filip Glavaš je član HDSSB-a, piše današnji Jutarnji list pozivajući se na podatak naveden na službenim

web stranicama stranke gdje stoji da je član Regionalnog vijeća stranačke mladeži.

Filip Glavaš na mjesto suca porotnika dospjet će kao student prava, premda javno podržava oca koji ne priznaje presude koje su mu izrekli Županijski sud u Zagrebu i Vrhovni sud Republike Hrvatske zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civila u ratnom Osijeku.

'Zastavu sam zapalio zbog toga što su Ivo Sanader i HDZ mom ocu nanijeli nepravdu i već četiri godine ga progone, lažno su ga optužili i presudili mu u politički montiranom procesu', izjava je novopečenog suca porotnika Filipa Glavaša na konferenciji za novinare sazvanoj radi podrške ocu Branimiru tijekom procesa protiv njega. Filip je kasnije ponovio da bi 'bez obzira na posljedice, čin paljenja zastave ponovio'.

Na današnji napis odmah je reagirala HDSSB, stranka ratnog zločinca Branimira Glavaša, u kojoj opovrgavaju da je Filip Glavaš i dalje njihov član. Medijima su poslali pismeni zahtjev kojim ovaj 1. lipnja ove godine traži da ga se briše iz evidencije članstva 'radi želje da kao student Pravnog fakulteta u Osijeku obnaša dužnost suca porotnika'.