JOŠ UVIJEK ZASTUPNIK?

Glavaš zbog plaće tuži Sabor

11.09.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Branimir Glavaš pred Upravnim sudom podignuo je tužbu protiv Sabora kojom traži isplatu plaća koje su mu navodno uskraćene. Naime, Glavaš tvrdi da još uvijek formalno ima status zastupnika

Iako mu je status zastupnikaprestao danom kada je Vrhovni sud donio odluku o potvrđivanju pravomoćnosti presude za ratni zločin, Glavaš u obrazloženju tvrdi da Sabor nikada nije potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva da mu prestaje mandat zastupnika.

Pritom se Glavaš poziva na poslovnik Sabora, a dodatni argument mogla bi mu biti činjenica da se na saborskim web stranicama još uvijek vodi kao zastupnik, a i na ulazu u prostorije HDSSB-a u Saboru još uvijek stoji pločica s njegovim imenom kao predsjednika Kluba zastupnika te stranke.

Podsjetimo, Glavaša je Županijski sud u Zagrebu zbog ratnog zločina osudio na 10 godina zatvora. Presudu je nedavno potvrdio i Vrhovni sud, no kaznu mu je smanjio na osam godina. Glavaš, koji se već više od godinu dana skriva u Bosni i Hercegovini, odlučio je kaznu zatvora izdržavati u Zenici, a već krajem ovog mjeseca o tome bi trebao odlučivati Sud BiH.