LJUBUŠKI

Glavaš se krije kod Mladićevog kuma

12.05.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Domaćin Branimira Glavaša u Ljubuškome bivši je oficir JNA i umirovljeni general HVO-a Željko Šiljeg. Zanimljivo je da je Šiljegov vjenčani kum najtraženiji ratni bjegunac Ratko Mladić

Šiljeg je Domovinski rat dočekao u kninskoj vojarni JNA, odakle je Ratko Mladić izdavao naredbe za granatiranje Kruševa. Šiljeg je u Knin premješten iz Prištinskog korpusa zajedno s Mladićem. Prema informacijama bosanskohercegovačkih sigurnosno-obavještajnih službi, najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić je vjenčani kum Željka Šiljega, Glavaševa udomitelja, piše Slobodna Dalmacija. U Prištinskom korpusu Mladić i Šiljeg su bili zapovjednici, s time što je Mladić bio nadređen Šiljegu.

Pripadnici policije Federacije Bosne i Hercegovine obavili su prvi razgovor s Branimirom Glavašem koji boravi u Hercegovini, izjavio je ravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova FBiH Zlatko Miletić. 'Prijavio nam je više adresa gdje boravi i gdje bi mogao boraviti na području FBiH. On se maksimalno stavio na raspolaganje', kazao je Miletić za Dnevni avaz.

'Mi smo Glavaša izvijestili da ćemo ga, ako dobijemo zahtjev Ravnateljstva MUP-a RH, pozvati i s njim obaviti obavijesni razgovor', rekao je Miletić. U tom slučaju sudjelovat će i pravosudna i tužiteljska tijela BiH, sukladno zakonu, rekao je Miletić, uz dodatak da je Glavaš kazao kako će se 'rado odazvati kada god ga pozovu'. Miletić je potvrdio da je Glavaš potpuno zakonito stekao državljanstvo BiH.

U Tomislavgradu se o Glavašu razgovara na svakom koraku, na portalima većina čitatelja podržava Glavaša, a mnogi bi ga počastili pićem.