RATNIK, OSUĐENIK I INVESTITOR

Glavaš: 'Nije kulturno pitati čovjeka odakle ti novac'

31.08.2009 u 15:36

Bionic
Reading

'Ne može se mene tretirati kao Antu Jelavića koji je tretiran zbog gospodarskog kriminala, ne dozvoljavam da se između mene i Jelavića stavlja znak jednakosti. Neću sjediti skrštenih ruku i pokrećem biznis u Mostaru', izjavio je odbjegli osuđenik za ratne zločine Branimir Glavaš u intervjuu bosanskohercegovačkom portalu Biznis.ba

Biznisovi novinari su ga pitali odakle mu novac za kuću, kupovinu placa u Grudama i otvaranje tvrtke u Mostaru, a Glavaš je odgovorio da 'nije kulturno pitati čovjeka odakle ti novac' te dodao da mu pomažu 'prijatelji i drugi'. Nije potvrdio da kupuje i stan u Mostaru, ali kaže da će kupiti 'smještaj'.

Pitali su ga i boji li se da bi javnost u Bosni i Hercegovini, odnosno hrvatske vlasti mogle istraživati odakle mu sredstva za sve poslovno-privatne akcije, a on je ponavljao da takva pitanja nisu pristojna(?!).

'Imam pomoć prijatelja sa svih strana. Da, pomažu mi prijatelji, i poznati, i nepoznati, i simpatizeri koje ne poznajem, pomažu mi i kapom i šakom', tvrdi Glavaš. On i dalje ne priznaje (nepravomoćnu) presudu kojom je osuđen za ratni zločin i poručuje da neće priznati nijednu presudu koja će biti osuđujuća jer je to presuda 'politički instrumentaliziranog hrvatskog pravosuđa'.