ZLOČINAC BEZ DOKUMENTA

Glavaš bez putovnice zbog Interpolove tjeralice?

20.10.2011 u 17:16

Bionic
Reading

MVP je zatražilo od MUP-a provjeru s obzirom na to da se Branimir Glavaš na zahtjev Županijskog suda u Zagrebu vodi u potražnim evidencijama, piše u MUP-ovu odgovoru

Branimir Glavaš trebao je dobiti putovnicu u roku od 30 dana ili odgovor da mu se zahtjev odbija. Pitanje je, međutim, što se krije iza svega i tko mu priječi pravo na osobne dokumente?! Opet su u pitanju političke igre i novo političko maltretiranje Glavaša – rekao je u Osijeku na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić, koju je sazvao zbog dvaju nelogičnih odgovora MUP-a, a koji su, naveo je, stigli i kolegama iz Novog lista.

Naime, na upit o Glavaševoj putovnici Odjel za odnose s javnošću MUP-a odgovorio je 19. listopada da "ako je zahtjev za izdavanje predan u diplomatskoj misiji, odnosno konzularnom uredu RH u inozemstvu, za sve se obavijesti podnositelj zahtjeva treba obratiti Ministarstvu vanjskih poslova jer u tom slučaju izdavanje putovnica nije u nadležnosti MUP-a". Danas poslije 12 sati Odjel za odnose s javnošću MUP-a navodi da je Glavaš podnio zahtjev za izdavanje nove putovnice u Generalnom konzulatu RH u Mostaru nakon što je u srpnju prijavio gubitak putovnice.

– U slučaju Glavaša, MVP je zatražilo od MUP-a provjeru s obzirom na to da se Glavaša na zahtjev Županijskog suda u Zagrebu vodi u potražnim evidencijama. Stoga je u ovom ministarstvu u tijeku utvrđivanje postoje li zapreke za izdavanje putovnice Glavašu, piše u današnjem priopćenju.

– Glupost je to kakvu odavno nisam čuo! Da je Glavaš na Interpolovoj tjeralici! Pa od 20. rujna 2010. u pritvoru je prvo u Sarajevu, pa u zatvoru Zenici i sad u Mostaru. Izdavanje putovnice trebalo je odraditi u roku od 30 dana, a ne po naputku HDZ-a, pa i premijerke. Ovaj predmet, a čuli smo to od Hebranga, nalazi se kod gospođe na stolu. Hebrang prema vlastitom priznanju povremeno ne govori istinu. Jučer je uhvaćen u laži – zaključio je Šišljagić koji je zatražio i objavu transkripata razgovora između A. Hebranga i I. Drmića "jer ionako prisluškuju HDSSB-ovce".

Zbog navedenog su zatražili da Odbor za nacionalnu sigurnost provede istragu tko je i zašto uskratio dokumente.

– Vidite da je HDZ izgubio većinu pa su nas pokušali ucijeniti preko Hebranga. HDSSB većinu HDZ-u i koalicijskim partnerima držati neće, a koristit ćemo sva pravna sredstva u zaštiti ustavnih prava Glavaša. Ovo je još jedna sramota kako se institucije pravosuđa zloporabe u političke svrhe – zaključio je prvi čovjek HDSSB-a.