listu podržao i škoro

Glasnović predao listu za dijasporu, na njoj i Elizabeta Mađarević, diplomatkinja suspendirana zbog komentara na Facebooku

16.06.2020 u 17:53

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Željko Glasnović na izbore će sa svojim nezavisnom listom za dijasporu. Na njegovoj listi je i Elizabeta Mađarević, diplomatkinja i bivša prva tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Njemačkoj koja je prošle godine suspendirana zbog komentara na Facebooku

'Bliži se kraj jednopartijskom mudovezu! Deus Vult!', uz poklič i moto Križara Željko Glasnović je na Facebooku obznanio kako je predao listu za dijasporu. Ovu listu podržava i Miroslav Škoro jer njegov Domovinski pokret nema svoju listu za dijasporu.

Neovisnu lista Željka Glasnovića nosi on sam, a na njoj su među ostalima, i Elizabeta Mađarević, diplomatkinja i bivša prva tajnica u hrvatskom veleposlanstvu u Berlinu.

Podsjetimo, ona je u kolovozu prošle godine na svom Facebook profilu napisala objavu u kojoj je uz tri fotografije napisala: 'Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebao biti dobar oglas za ljetovanja. Čovjek bi pomislio da to više nije moguće, ali na svu sreću je'.

Nakon toga, Mađarević je tvrdila da joj je profil hakiran, te je suspendirana i maknuta s pozicije prve tajnice u hrvatskom veleposlanstvu u Njemačkoj. 

Na Glasnovićevoj listi je još jedan bivši diplomat, Tomislav Sunić. On je radio je u hrvatskim veleposlanstvima u Kopenhagenu, Londonu, Bruxellesu i Alžiru,  a trenutno radi u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.