U SABORU NIŠTA NOVO

Glasnović: Kriptokomunisti i kumrovečki đaci i dalje marširaju

04.10.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Saborski zastupnici radni su tjedan započeli glasovanjem o raspravljenim točkama, a nakon dopune dnevnog reda i odrađenog dizanja ruku na red su došli zahtjevi za stankom

Stanku je u ime kluba zastupnika Mosta Tomislav Panenić zatražio zbog aktualne političke situacije, kao i HDZ-ov Branko Bačić, a SDP-ov Davor Bernardić zbog godišnjeg izvješća Vlade RH, Željko Glasnović zbog veličanja totalitarnih režima, Goran Aleksić u ime kluba Živog zida i Snage da bi govorio o značaju potrošača u Europskoj uniji i Hrvatskoj, a Silvano Hrelja u ime Glasa i Hrvatske stranke umirovljenika da bi objasnio problematiku dodatka na mirovine od 27 posto, javlja N1.

  • +8
Sabor 5. sjednicu nastavio stankom Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Panenić je komentirao slučaj privođenja HDZ-ova župana Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji.

'Nadam se da se župan ohladio i da može mirno donijeti odluku koju javnost od njega očekuje. Ne može se mail zagubiti u tajništvu"' upozorio je Panenić osvrnuvši se na izjavu Tomaševićeve supruge da je o nasilju mailom upozorila premijera Andreja Plenkovića, a ovaj je ustvrdio da mail do njega nije došao jer se potkrala greška u tajništvu stranke.

Upitao se  zašto je raspušten županijski odbor HDZ-a.

'Svima nam je žao što je došlo do ovoga. Županov mandat i dalje traje i ne vidim da mu se išta dogodilo", kazao je Panenić.

Davor Bernardić (SDP) kazao je kako u Saboru još nije podneseno izvješće o radu Vlade.

'Pozivam Plenkovića da dođe u Sabor i objasni zašto se protivi formiranju povjerenstva za Agrokor. Neka kaže u kakvoj je vezi s autorima lex Agrokora", kazao je Plenković.

Bernardić je kazao kako Plenković bježi od pravih problema.

'Ovo je Vlada bez ijednog rezultata', kazao je Bernardić i dodao da verbalno i fizičko nasilje postaje normalni obrazac ponašanja za HDZ.

''To ne smijemo dopustiti. Krajnje je vrijeme da premijer dođe u Sabor i podnese izvješće o radu to jest neradu njegove Vlade', mišljenja je Bernardić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je na to rekao da će izvješće o radu Vlade doći na dnevni red u sljedeća dva tjedna. Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) kazao je kako se u Hrvatskoj svakodnevno falsificira povijest.

'Tko danas traži zabranu četničkih simbola? Kriptokomunisti i Kumrovački đaci i dalje marširaju. Ništa nije riješeno po pitanju konfiscirane imovine. Postoje neki doktori povijesti, Bog nam pomogao koji ne znaju je li Tito bio zločinac ili ne. Imate ginekologa iz Gospića iz HDZ-a koji non stop sprječava da se dozna istina o tome što se dogodilo u Lici. Trogloditi prijete biskupu Košiću koji govori istinu. Predsjednici se zviždi u Istri jer je ona jedina predsjednica koja nije bila član komunističke partije', kazao je Glasnović.

  • +11
Sva lica Željka Glasnovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek