NAJAVIO TUŽBE

Glasnogovornik Vlade Milić: Ne znamo ni za kakve prijetnje ministara o kojima govori Lauc

12.12.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je da Vlada nema saznanja “o bilo kakvim prijetnjama”, nakon što je član njihovog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc u subotu na facebooku među ostalim napisao da su mu otvoreno prijetili pojedini ministri.

"Nemamo saznanja o bilo kakvim prijetnjama, niti nas je o tome itko informirao", odgovorio je Milić na upit Hine nakon što je Lauc na facebooku napisao da su mu otvoreno prijetili pojedini ministri.

Naime, Lauc je u subotu na facebooku najavio podizanje tužbi zbog laži i neistina koje se, kako tvrdi, o njemu prenose u javnom prostoru. U objavi se osvrnuo i na svoju ulogu u Znanstvenom vijeću Vlade, ustvrdivši da nije “plaćenik Vlade” i da su je   pandemiji imao “neugodnih situacija pa čak i otvorenih prijetnji od pojedinih ministara”. 

Nakon što su iz Vlade demantirali saznanja o prijetnjama, dodali su da je Lauc u rad Znanstvenog savjeta Vlade uključen od ožujka ove godine, a da se suradnja s njime nastavlja s ciljem kontroliranja i suzbijanja epidemije bolesti covid-19.