BITKA ZA SPLIT

Glasine o tajnom dogovoru Kerum - HDZ

14.04.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Posljednjih dana u Splitu se sve više govori o mogućem izbornom dogovoru između Željka Keruma i HDZ-a, koji je postignut na višoj razini, a to može značiti samo da su Ivo Sanader i Željko Kerum potajno dogovorili neku vrstu poslijeizborne suradnje, otkriva tjednik Nacional

U splitskom HDZ-u tvrde da se iza takve informacije kriju konkurentske podvale. No, činjenica da HDZ izbjegava bilo kakvu konfrontaciju s Kerumom daje povoda za razmišljanja da nije isključen neki poslijeizborni aranžman na relaciji HDZ - Kerum. S druge strane, evidentan izostanak bilo kakve HDZ-ove izborne kampanje, posebno one u korist jačanja pozicije Ivana Kureta, komentira se i kao mirenje s već unaprijed u medijima proglašenom Kerumovom pobjedom.

U neformalnim razgovorima, piše Nacional, može se čuti da je Kerum dva puta pozivao HDZ na suradnju, ali je uljudno odbijen.

Splitski HDZ je uvjeren da će Ivan Kuret sa 54 posto glasova biti izabran za gradonačelnika u drugom krugu, a da Željko Kerum neće ući ni u drugi krug. Takav optimizam, po svemu sudeći, grade na dosad stabilnim biračkim tijelima i HDZ-a i SDP-a.