POKVARENA PLOČA

Glas za SDP glas je za poreze i droge

10.05.2009 u 19:26

Bionic
Reading

U riječkom Teatru Fenice održan je središnji predizborni skup HDZ-a za Primorsko-goransku županiju i Grad Rijeku na kojem je gostovao i premijer Ivo Sanader. U svom je govoru Sanader ponovno najviše vremena potrošio na isticanje razlika između HDZ-a i SDP-a

'Ako vas pitaju zašto je premijer u Rijeci govorio o razlikama između HDZ-a i SDP-a na državnoj razini, recite im da je to zato što je glas za SDP u Rijeci, glas protiv Hrvata vani. To je glas za poreze na kamatu, za legalizaiju lake droge i za izbacivanje vjeronauka iz škole', rekao je Sanader.

Osvrnuvši se na probleme Rijeke i Primorsko-goranske županije Sanader je rekao kako su svi veliki projekti, poput autoceste Rijeke - Zagreb, riječke zaobilaznice ili izgradnja Sveučilišnog kampusa na Trsatu, zasluga HDZ-ove Vlade.

'Pitajte župana Komadinu zašto se, kao u ostatku Hrvatske, u ovoj županiji ne grade nove škole i vrtići, a gradonačelnik Obersnel neka objasni zašto Rijeka nije bila domaćin SP-a u rukometu i zašto nije, poput ostalih gradova, dobila novu dvoranu', naglasio je Sanader.

Rekao je i kako je zasluga Vlade što u vrijeme velike gospodarske krize Hrvatska 'dobro brodi' i što je vanjskopolitički položaj Hrvatske nikad bolji.

'Glas 17. svibnja je investicija za budućnost jer nećemo valjda trpjeti ovakvu vlast u Rijeci i Županiji do 2013.', zaključio je Sanader.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Vesna Buterin naglasila je kako birači moraju u što većem broju izaći na izbore jer je na posljednjim lokalnim izborima propalo gotovo 100 tisuća glasova onih koji nisu izašli na izbore.

Kandidat za župana PGŽ Josip Borić je, pak, naglasio da je vrijeme da se promijeni nesposobna vlast koja puno priča, a jako malo radi.

'Često SDP-ovu listu odnosno koaliciju nazivaju kobasicom, ali bolji je izraz debrecinka - mala, dugačka, tanka i crvena bez definiranog okusa', zaključio je Borić.