BIH PREMIJER BEVANDA:

'Glas ZA na referendumu poticaj i za BiH'

22.01.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Novoimenovani predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda glasovao je u nedjelju ujutro u Mostaru na referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju kazavši da je to poticaj i Bosni i Hercegovini za njezin europski put

'Glasovao sam za ulazak Hrvatske u Europsku uniju u nadi da će ovo biti i godina Europske unije za Bosnu i Hercegovinu i da ćemo dobiti status kandidata i ubrzo slijediti stope Hrvatske', rekao je Bevanda novinarima nakon glasovanja u Mostaru.

Dodao je kako dvostruko državljanstvo predstavlja prednost Hrvata u BiH koji bi trebali biti most za bolje odnose dviju država i europski put ove zemlje. Predsjedavajući Vijeća ministara izrazio je očekivanje da će se Hrvatska još snažnije zauzeti za popravljanje položaja Hrvata u BiH.

'Mi u Bosni i Hercegovini ne tražimo nikakvu milost nego ravnopravan status', pojasnio je Bevanda.

Tijekom prijepodneva na referendumu o ulasku Hrvatske u EU u Mostaru su glasovali i čelnici dva HDZ-a u BiH Božo Ljubić, supredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH te Dragan Čović, supredsjedatelj Doma naroda državnog Parlamenta.

Tijekom jutra na biračkim mjestima u Mostaru kojega pokriva Generalni konzulat Republike Hrvatske u tome gradu nije zabilježen velik odziv na glasovanje.

Za glasovanje na refenedumu za ulazak Hrvatske u EU, u Bosni i Hercegovini je registrirano više od 263 tisuće hrvatskih državljana s pravom glasa.