HNS-OVCI ZA JOSIPOVIĆA

'Glas za Bandića je glas za Sanadera'

07.01.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Glas za Bandića je glas za Sanadera, glas koji ne vodi borbi protiv korupcije i lopovluka kojeg smo sve više svjesni zbog niza otvorenih afera, istaknuo je saborski zastupnik HNS-a Zlatko Koračević uoči drugog kruga predsjedničkog izbora

'Kao i u mnogim drugim prilikama, HNS i sada vrlo jasno ukazuje na stav i potrebu da se podrži Josipović, jer je glas za njega glas za europski orijentiranog predsjednika voljnog da se uhvati u koštac s kriminalom, za razliku od Bandića koji nema ni potrebna znanja ni elementarne kulture, a da ne govorim od drugome', ustvrdio je Koračević pohvalivši zrelost birača s područja Varaždinske županije koji su u prvom krugu najviše glasova dali Ivi Josipoviću i Vesni Pusić.

Nakon mršave i u programskom smislu sterilne kampanje prije prvog kruga izbora, Koračević smatra da smo ušli u neizvjesnu i prljavu završnicu drugog djela kampanje, odnosno u močvarni prostor muljanja i manipulacije, umjesto prostor jasnog sučeljavanja programa, mjera i projekata.

'Taj močvarni prostor prirodno je mjesto Milana Bandića gdje on funkcionira izuzetno dobro. I to je razlog zašto je taj drugi dio kampanje tu doveden. Njegovo obilaženje mjesta u i izvan države, dijeljenje milodara koje raznosi po raznim zajednicama i crkvama, čisto je političko i populističko podmićivanje i kupovanje birača, homogeniziranje desnice, ljudi koji su jedan od velikih razloga ukupnog stanja u našoj državi', rekao je Koračević na zajedničkoj konferenciji varaždinskog HNS-a i SDP-a, dodajući da žalosti pozicioniranje Crkve u odnosu na kandidata u drugom krugu.

Nastojanje Sanadera da se vrati u politiku saborski zastupnik HNS-a vidi kao pokušaj razbijanja HDZ-a u trenutku kada ta stranka konačno ozbiljnije kreće u borbu protiv korupcije.

'Jedan od razloga Sanaderova pokušaja povratka je i mobiliziranje članova stranke radi davanja podrške Bandiću, jer jedino s njima na Pantovčaku Sanader si može kupiti mogući mir u vremenu koje je pred nama. I ne samo Sanader, nego i mnogi slični njemu. Stoga je nužno podržati Josipovića kako bi se nastavili procesi zahvaljujući kojima se puni Remetinec, a na dobrobit ove države', ustvrdio je Koračević.

Izjavu iz Bandićeva stožera o dizanju vojske i branitelja nakon objave rezultata prvog kruga izbora, ocijenio je opasnim otklizavanjem prema ekstremnoj desnici.

'Takva izjava govori o posezanju za mogućim nedemokratskim i pučističkim sredstava. Sasvim sigurno zvoni na uzbunu svima nama, jer jadna je zemlja gdje predsjednike države biraju generali ili ih na ovakav, izričiti način podržava Crkva. To je nešto što nije dio civilizirane Europe, nego nekih drugih dijelova zemlje', zaključio je.