temeljne funkcije

GLAS o padu drona: Pokazala se tužnu istinu o našoj državi - a to je da je nema

14.03.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Iz GLASA su u ponedjeljak priopćili da HDZ-ova Vlada ne može osigurati temeljne funkcije države, a da je sovjetska bespilotna letjelica koja je u četvrtak navečer pala na zagrebačkom Jarunu opet "pokazala tužnu istinu o našoj državi - a to je da je nema"

"Bespilotna letjelica koja je prije nekoliko dana pala na Jarun još jednom nam je, nažalost, pokazala tužnu istinu o našoj državi - a to je da je nema. Država koja nije u stanju obavljati ni temeljne funkcije zbog kojih postoji, teško da se takvom može zvati", navodi se u priopćenju Tajništva GLAS-a.

Stranka ocjenjuje da su u toj iznimno opasnoj situaciji državne institucije zakazale, i sigurnosno i komunikacijski.

"Trebalo je 12 sati da se državni vrh oglasi, a onda su predsjednik i ministar obrane sazvali istovremeno odvojene konferencije za medije jer im, očito, i dalje nije jasno da se ne igraju u pijesku, nego vode državu", kažu iz GLAS-a.

Dodaju kako smo u idućim danima dobili još više informacijske kakofonije i proturječnih izjava ministra obrane Marija Banožića koje demantiraju redom svi stručnjaci.

  • +9
Dron s Jaruna Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

"Smiješna maskirna šilterica na glavi valjda je trebala dati vjerodostojnost nesuvislim izjavama najgoreg ministra obrane kojeg smo ikad imali, i koji zaslužuje automatsku smjenu", navodi GLAS.

Kažu i da premijer Andrej Plenković zabija glavu u pijesak i ne želi vidjeti da ima ozbiljan problem s ministrom obrane, i gotovo sa svim ministrima.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

"Kad je Vlada loša u normalnim vremenima, sve nekako ide po inerciji i izdrži se. Međutim, kad je Vlada loša i nesposobna u kriznim vremenima, kao što se pokazalo s HDZ-ovom Vladom nakon potresa i sada, drmaju se sami temelji države", priopćio je GLAS, zaključivši da se Vladi "teško više može naći smisao postojanja".