lokalni izbori

Glas o obnovi: Ovakvo pravljenje cirkusa od toga posla prešlo je svaku mjeru. Vanđelić i dalje misli da Fond postoji za njegovu osobnu zabavu i promociju

08.02.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon što je tjednima gubio vrijeme na pregovore s HDZ-om o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić sada najavljuje da će iduće mjesece potrošiti na psiho-testiranje državnih službenika koje premješta u Fond, priopćio je u ponedjeljak Glas

"Znamo od početka da se HDZ-ovoj Vladi obnova ne radi, ali ovakvo pravljenje cirkusa od tog posla prešlo je svaku mjeru. Umjesto da se barem sad, kad su mu propali dogovori s HDZ-om, konačno primi posla, organizira proces učinkovito i transparentno i pomogne ljudima da se snađu u šumi propisa i papira kojima ih tlače, Vanđelić i dalje misli da Fond postoji za njegovu osobnu zabavu i promociju", kaže Glas.

Suludo je da je baš psiho-testiranje kandidata, koji su već zaposleni u državnoj upravi, došlo na vrh uvjeta koje budući zaposlenici Fonda moraju ispuniti. Mnogima bi prvo pale na pamet reference u poslovima koji su potrebni i važni za proces obnove, posebno zato što se zaposlenici regrutiraju iz redova državnih službenika, koji su svi već prošli određeni proces selekcije prilikom ulaska u državnu službu, navodi se u priopćenju.

"S obzirom na sve što smo dosad vidjeli (a i sve što nismo), ne bi bilo čudno da početak obnove dočeka ne lokane izbore, nego iduće parlamentarne", ističe Glas.