budućnost visi o niti

Glas: Neradnu nedjelju mali trgovci i poljoprivrednici ne mogu izdržati

03.05.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Mali trgovci, ali i poljoprivrednici, to ne mogu izdržati, posebno sada kad ionako rade u vrlo ograničenim uvjetima zbog epidemiološke situacije, poručuju iz stranka Glas te upozoravaju Vladu i premijera Andreja Plenkovića da ne zabranjuju rad nedjeljom 'da bi se ulagivali Crkvi pred izbore'

'Još jednom upozoravamo Vladu i premijera Plenkovića da ne zabranjuju rad nedjeljom da bi se ulagivali Crkvi pred izbore', poručuju u svojem priopćenju iz Tajništva stranke Glas.

Ističu kako mali trgovci, ali i poljoprivrednici neradnu nedjelju ne mogu izdržati, posebno kada ionako rade u vrlo ograničenim uvjetima epidemiološke situacije.

'Podsjećamo da je nakon zabrane rada nedjeljom 2004., koju je Ustavni sud proglasio neustavnom nakon nekog vremena, zatvoreno tisuću malih trgovina i izgubljeno i do petnaest tisuća radnih mjesta. Na to su, posljednjih dana, više puta upozorile i poduzetničke udruge i poduzetnici čija budućnost visi o niti. U trenutku kad nam prijeti pad gospodarskih aktivnosti od desetak posto, potpuno je neodgovorno produbljivati krizu zbog sitnih stranačkih interesa', piše u Glasovom priopćenju.

Ističu kako HDZ ima ogromno iskustvo u privatizaciji i prisvajanju zajednički stvorenih vrijednosti i pozitivne energije ostvarene trudom svih građana.

'I ovog puta, preko Nacionalnog stožera, pokušava sve ono što smo velikim i zajedničkim odricanjem napravili u zadnjih mjesec, dva, privatizirati i pretvoriti u četiri godine novog mandata. U ovakvim uvjetima, bilo bi barem pošteno da nam kažu da je predizborna kampanja već počela i prestanu se skrivati iza Stožera i epidemioloških mjera.', poručuju iz Glasa.