PODRŠKA VEČERNJAKU

Glas Istre sutra u jednodnevnom štrajku

24.03.2011 u 18:59

Bionic
Reading

Podružnica Sindikata novinara Hrvatske u Glasu Istre sutra, u petak, 25. ožujka, stupa u jednodnevni štrajk solidarnosti. Time će radnici u ovom listu pružiti podršku svojim kolegama u Večernjem listu koji već drugi dan štrajkaju jer poslodavac odbija potpisati kolektivni ugovor i želi drastično smanjiti njihova prava

'Štrajk u Glasu Istre odvijat će se u prostorijama tvrtke tijekom čitavog radnog dana, osim ako nam uprava ponovno ne zabrani ulazak u prostorije, kao što se sada događa i našim kolegama u Večernjem listu kojima je poslodavac zaključao vrata', kazala je Maša Jerin glavna povjerenica sindikata u Glasu Istre.

Napomenula je da uprava Večernjeg lista tijekom štrajka postupa na jednak način kao i uprava Glasa Istre koristeći identične fraze u pokušaju osporavanja radnicima pravo na štrajk, a što dokazuje da su poslodavci jedni drugima postali najveći partneri.

Tijekom i ovog jednodnevnog štrajka uvedena je radna obaveza za 20 radnika Glasa Istre, što u sindikatu ocjenjuju jednom od najsramotnijih odluka sudaca u korist poslodavca, a na štetu radnika.