U DNEVNIKU HTV-A

General Šundov na pitanja o Bljesku odgovore čitao s papira

Bionic
Reading

'Ljudi su najveća snaga Oružanih snaga i ja ću se kao načelnik Glavnog stožera usredotočiti na njihovo osposobljavanje i osiguravanje još boljih uvjeta za njihov život i rad', izjavio je u Dnevniku HTV-a načelnik Glavnog stožera OS-a Mirko Šundov, a svoje je odgovore, pomalo neuobičajeno, čitao s papira gotovo ne dižući oči

'Naše Oružane snage nisu izdvojeni otok, one dijele sudbinu društva u cjelini, a brzina i opseg modernizacije definirani su proračunom', kazao je general Mirko Šundov te dodao kako smatra važnim održavati postojeće naoružanje i opremu s ciljem održavanja spremnosti za provedbu svih zadaća koje stoje pred OS-om. Najavio je nastavak započetih projekata njihove modernizacije. Pitanje budućnosti borbenog zrakoplovstva, kazao je, nije upitno, a odluka o tome koju ćemo ponudu prihvatiti pitanje je općeg društvenog konsenzusa', rekao je Mirko Šundov gostujući u Dnevniku.

Dok je odgovarao na pitanja, gotovo da i nije dizao oči s papira s kojeg je čitao, a zastajkivao je i kada je odgovor prelazio na drugu stranicu.

Govoreći o akciji Bljesak, prisjetio se poginulih i ranjenih branitelja te čestitao obljetnicu svim sudionicima te akcije. Dodao je kako je Bljesak potvrdio odlučnost hrvatske vojske i vodstva za oslobađanjem okupiranih teritorija i njihovu snagu za Oluju. Kazao je i kako je posjetio dvojicu vojnika ozlijeđenih na vojnom poligonu kod Karlovca i susreo se s njihovim obiteljima. Dodao je da je njihovo stanje nešto bolje te da njihovim obiteljima stoji na raspolaganju. Za kvalitetnu istragu potrebno je više vremena, na njoj rade stručnjaci, a o rezultatima će javnost biti pravovremeno obaviještena, zaključio je Šundov u Dnevniku HTV-a

Na društvenim mrežama odmah su se zaredali komentari gledatelja, u čudu zbog rijetko viđenog 'modela' ispitivanja sugovornika.

General pukovnik Mirko Šundov na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stupio je 1. ožujka ove godine i do sada se vrlo rijetko pojavljivao u medijima.