OBRAT U 'SLUČAJU TURIBAK'

Gdje je u vrijeme ubojstva brata bio Tomislav?

12.07.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je 'zbog nedostatka osnovane sumnje' na slobodu pušten Tomislav Turibak, osumnjičen da je prošlog vikenda ubio svog brata Hrvoja u zagrebačkom naselju Špansko, postavilo se i pitanje je li policija pogriješila u tom slučaju. HTV je objavio kako 'ostaje sumnja u nevinost Tomislava Turibaka jer se čekaju rezultati DNK analize'

Tomislavu Turibaku, kako je to sinoć objavila većina medija, u prilog idu snimke nadzornih kamera u blizini Jaruna koje potvrđuju njegove tvrdnje da se u vrijeme ubojstva njegova brata rolao uz obalu jezera.

'Ne bih rekao da je netko zakazao. Sve indicije su upućivale da je brat žrtve počinitelj tog kaznenog djela, međutim bilo je puno indicija, a premalo pravih dokaza, što su kasnija kriminalistička vještačenja i pokazala', rekao je kriminalist Željko Cvrtila u HTV-ovom Dnevniku 3.

Doduše, neki su izvori upozorili kako Tomislava Turibaka nisu snimile nadzorne kamere blizu Jaruna, nego nedaleko od stana u kojem je počinjeno ubojstvo. Policija i dalje nastavlja svoj posao.

'Treba sačekati kriminalistička vještačenja koja bi potkrijepila indicije te ih pretvorila u čvrste dokaze ili ih ne bi potvrdila. Međutim, to što u ovoj fazi kriminalističke istrage nema čvrstih dokaza još uvijek ne znači da osoba koja je u javnosti proklamirana kao počinitelj nije i počinitelj tog kaznenog djela', naveo je kriminalist Cvrtila.

Beživotno tijelo 24-godišnjeg Hrvoja Turibaka pronađeno je u lokvi krvi i s nekoliko ubodnih i reznih rana po vratu i prsima u subotu navečer. Policiji je slučaj prijavio upravo žrtvin brat Tomislav.