ZAKAŠNJELE REAKCIJE

Dalmacija gori danima, a Reinera shrvala bol tek danas

18.07.2017 u 11:32

Bionic
Reading

Iako vatra u Dalmaciji divlja već nekoliko dana, potpredsjednik Sabora Željko Reiner na pravu dramu koja se odvijala od vikenda osvrnuo se tek danas

'Sa tugom i bolom sam primio vijest da se u dijelovima Dalmacije posljednja dva dana odvija drama s vatrenom stihijom', napisao je Reiner jutros na Twitteru i Facebooku.

Njegova objava na društvenim mrežama izazvala je dodatne reakcije onih koji su već tako i tako smatrali da su vladajući još jučer trebali reagirati i pojaviti se u Splitu.

'Prema gruboj procjeni, u požarima koji su već 27 sati aktivni na potezu od Omiša do Splita gdje je vatra ugrozila i sam grad, progutano je 4500 hektara guste borove šume, niskog raslinja i maslinika, izgorjelo je nekoliko kuća, gori kod Šibenika. Iskreno se suosjećam sa svim građanima kojima je ova strahota nanijela emocionalnu i materijalnu štetu u nadi da se zahvaljujući našim hrabrim i požrtvovnim vatrogasnim, vojnim i policijskim snagama ova pogibelj uskoro biti obuzdana', napisao je Reiner na Facebooku.

Mnogi su na društvenim mrežama kritizirali što se državni vrh sinoć, kada je bilo najteže na požarištu, nije oglasio. Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros se pojavio u Splitu, a u popodnevnim satima u taj grad trebala bi doći i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je skratila svoj posjet Austriji.

S druge strane, predsjednik Sabora Gordan Jandroković obilazi opožareno područje u Šibensko-kninskoj županiji, točnije zaseok Lugovići u općini Bilice gdje je noćas bio veliki požar te gradsku četvrt Brodarica.

  • +17
Požar u Splitu i okolici Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX