POKRENUT STEČAJ

Gasi se Amnesty International Hrvatske!

19.02.2013 u 19:42

Bionic
Reading

Amnesty International Hrvatske prestaje sa svojim radom u našoj zemlji. Priopćila je to direktorica AI Hrvatske Sanja Freiberger te se zahvaila svima koji su financijskom, ali i drugom podrškom, zajedno dali doprinos promicanju i zaštiti ljudskih prava diljem svijeta

'Nažalost, bili smo prisiljeni prekinuti dosadašnje aktivnosti i pokrenuti stečajni postupak zbog pravnih i financijskih problema koji su povezani s pravnim postupcima koje su započeli bivši zaposlenici 2009. godine. U protekle dvije godine AIH je pokušao pronaći mirno rješenje kako bismo mogli nastaviti s radom na zaštiti ljudskih prava. Posljednji pokušaji početkom ove godine nisu uspjeli i AIH se zbog značajne pravne i financijske obveze mora zatvoriti', priopćila je Freiberger.

'Iako je zatvaranje AIH neizbježno, nadamo se da vas to neće obeshrabriti u borbi i podršci za zaštitu ljudskih prava. Vi i dalje imate mogućnost ostati u velikoj obitelji Amnesty Internationala te kao međunarodni članovi putem web stranica nastaviti podržavati rad AI', dodala je. Pojasnila je kako svi koji financijski doprinose AIH preko trajnih naloga, sami moraju ukinuti te trajne naloge.