PATETIČAN NASTUP NA TV-u

Gadafijeva kćer opovrgla pokušaj bijega iz zemlje

24.02.2011 u 07:41

Bionic
Reading

Ajša, kćer libijskog čelnika Moamera Gadafija, pojavila se u srijedu navečer na državnoj televiziji kako bi opovrgla da je pokušala pobjeći iz zemlje.

"Poručujem Libijcima, koje volim i koji me vole, da čvrsto stojim ispred ove kuće", rekla je u kratkoj izjavi ispred Gadafijeve rezidencije Bab Al-Azizija u Tripoliju.

Ranije je televizija Al-Džazira objavila da se Ajša Gadafi nalazila u zrakoplovu ATR-42 Libyan Arab Airlinesa kojem je zabranjeno slijetanje na Maltu jer je tamo doletio bez najave. Zrakoplov se nakon što mu je uskraćeno dopuštenje za slijetanje vratio u Tripoli.

Ajša Gadafi bila je veleposlanica dobre volje UN-za borbu protiv nasilja nad ženama i širenja HIV-a. Zbog nasilnog obračuna njezina oca s proturežimskim prosvjednicima UN je povukao to imenovanje, objavljeno je u srijedu.

"Uvijek ću biti veleposlanica dobre volje svim Libijcima", rekla je Ajša. "Svi Libijci koji me dobro poznaju, to znaju".

Ajša Gadafi profesorica je međunarodnog prava i bila je dio odvjetničke skupine koja je branila Sadama Huseina nakon njegova pada.