TRUMP MU IZNAJMIO ZEMLJU

Gadafi pokušao podignuti šator u predgrađu New Yorka

23.09.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Libijski čelnik Moamer Gadafi pokušao je podići svoj beduinski šator u predgrađu New Yorka ali su ga u tome spriječili gradski dužnosnici, objavili su američki mediji.

Gadafi, poznat po tome što tijekom svojih službenih posjeta inozemstvu boravi u svom beduinskom šatoru, pokušao je podići šator u gradu Bedfordu na imanju koje pripada američkom milijarderu Donaldu Trumpu, javlja ABC. Ali gradski dužnosnici su zaustavili podizanje šatora, tvrdeći da je to u suprotnosti s gradskim pravilima.

Čini se da je Trump i ne znajući svoje imanje iznajmio Libijcima. Njegova tvrtka je u priopćenju objavila da je imanje iznajmljeno partnerima s Bliskog istoka koji "možda jesu, a možda i nisu u odnosu s Moamerom Gadafijem". Gadafi je prethodno želio podići šator u Central Parku u New Yorku ili na imanju u New Jerseyu koja pripada libijskom veleposlanstvu, ali mu je to onemogućeno.

U sagi koja i dalje traje, Libija pokušava pronaći mjesto na kojem bi Gadafi podigao šator tijekom svog boravka u New Yorku, gdje bi se trebao obratiti Općoj skupštini UN-a. Ovo je prvi posjet libijskog čelnika SAD-u otkako je Gadafi preuzeo vlast 1969. godine.