savjet za slavoniju

Sjednica u Novoj Gradiški: Gabrijela Žalac predstavlja dosadašnje rezultate Projekta Slavonija

  • Autor: Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2019 07:02
  • Objavljeno 16.04.2019 u 06:50
Andrej Plenković, Gabrijela Žalac

Andrej Plenković, Gabrijela Žalac

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Osma sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u Novoj Gradiški, a predsjedat će joj predsjednik Vlade Andrej Plenković

Uvodno će se obratiti predsjednik Vlade Plenković, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, a potom će potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i glavna koordinatorica Savjeta Gabrijela Žalac predstaviti dosadašnje rezultate Projekta Slavonija.

O aktiviranju državne imovine na području pet slavonskih županija govorit će ministar državne imovine Goran Marić, nakon čega će predstavnik Svjetske banke predstaviti izvješće na temu Strateške dijagnoze Slavonije, Baranje i Srijema i preporuke za rast i zapošljavanje s naglaskom na IKT sektor.

Na sjednici će biti i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta. Po završetku 8. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u 14,30 sati, bit će potpisani i uručeni ugovori za područje Slavonije, Baranje i Srijema, nakon čega su predviđene izjave za medije.

  • +13
  • +10

Slavonija pod snijegom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru 'Projekta Slavonija, Baranja i Srijem', kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru i Pakracu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!