MZOŠ PROTIV BANDIĆA

Fuchs: O cijeni vrtića odlučuje Skupština

14.06.2011 u 15:10

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) poslalo je mišljenje, na traženje gradonačelnika Milana Bandića, o tome tko bi trebao određivati cijene vrtića u Zagrebu. U odgovoru stoji to da MZOŠ nije nadležan za donošenje odluke o tome, ali podsjećaju da bi prema Zakonu o predškolskom odgoju to trebalo biti predstavničko tijelo, a u ovom slučaju to je Gradska skupština

To znači da bi cijene trebale ostati kao i dosad, 400 kuna za vrtić i 200 kuna za jaslice.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je izvan snage stavio skupštinsku odluku tvrdeći da on ima pravo određivati cijene vrtića. Prema njegovom prijedlogu, iznos bi se određivao na osnovi dohodovnog cenzusa te bi se cijene kretale od nula do 2000 kuna.

Kada je skupštinski prijedlog stavio izvan snage, gradonačelnik je zatražio mišljenje od Ministarstva uprave, Ministarstva obrazovanja te Ministarstva financija.

Nakon što je Ministarstvo uprave odlučilo da je Skupština nadležna za cijene vrtića, isto je napravio i ministar znanosti Radovan Fuchs

Bandić sada čeka još samo odgovor Ministarstva financija. Stane li i ono na stranu Skupštine, preostaje mu Ustavni sud kao posljednja instanca koja bi mogla pobiti sva druga rješenja.