očekivao je više

Fuchs: Iznenađen sam slabim odazivom prosvjetnih radnika na cijepljenje

21.04.2021 u 13:33

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, uoči sastanka užeg kabineta Vlade komentirao je odaziv prosvjetnih radnika na poziv za cijepljenje protiv covida-19.

'Podaci oko zainteresiranih za cijepljenje iz sustava obrazvoanja su obrađeni. To ne znači da su liste zatvorene, moći će se prijavljivati i dalje, ali ovo je momentalni uvid u stanje. Po županijama se taj interes razlikuje. Imamo županiju gdje je iskazan interes za svega 16 posto, a i županiju gdje je to negdje oko 46 posto, s tim da je Grad Zagreb iznad 40. Moramo uzeti u obzir da je dio prosvjetnih radnika isto tako procijepljen, a s druge strane, isto treba uzeti u obzir da je dio prosvjetnih djelatnika koji su imali kronične bolesti cijepljen u prvim akcijama cijepljenja i imamo oko 12 posto djelatnika koji su od početka pandemije preboljeli covid', rekao je Fuchs.

Upitan zašto su prosvjetni radnici tako skeptični prema cijepljenju, Fuchs je rekao da ne zna. “Iznenađujuće. Ja sam očekivao veći odaziv cijepljenja i sad kad smo došli do faze da je sve posloženo i organizirano, nemamo baš tako idealni odaziv”, rekao je Fuchs, dodavši da je Dubrovačko-neretvanska županija u kojoj je odaziv najmanji.

“Ako mene pitate, napravljen je negativan marketing jednom dobrom cjepivu”, rekao je Fuchs.

Upitan za opoziv ministra zdravstva, Viliju Berošu, Fuchs je rekao da o njemu kao o kolegi misli sve najbolje, a da je na javnosti da procijeni rezultate njegova rada, prenosi N1.