MOGUĆ POKUŠAJ SAMOUBOJSTVA

Fritzl premješten u ćeliju s video nadzorom

25.03.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Uprava austrijskog zatvora u St. Pöltenu odlučila je Josefa Fritzla premjestiti u ćeliju sa stalnim video nadzorom zbog straha da bi si mogao oduzeti život

Fritzl je prošloga tjedna pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora u psihijatrijskoj ustanovi. Na vratima ćelije, koju dijeli s još jednim zatvorenikom, piše 'Datum puštanja: smrt', piše The Sun. On će sredinom travnja biti prebačen iz zatvora na vještačenje u bečku psihijatrijsku kliniku Mittersteig.

Monstruozni otac Josef Fritzl svoju je kćer zlostavljao od njezine 11. godine, kada ju je 29. kolovoza 1984. namamio u podrum, drogirao i zavezao lancima. Seksualno ju je zlostavljao i prijetio joj da će je ugušiti plinom. Silovao ju je najmanje tri tisuće puta. Rodila mu je sedmero djece bez ičije pomoći u tamnu i vlažnu podrumu od četrdesetak četvornih metara, u kojem je poslije Fritzl dogradio još dvadesetak kvadrata.

Jedno od djece umrlo je nakon poroda, a liječnici smatraju da bi preživjelo da je Fritzl pozvao pomoć. Tijelo dječaka Fritzl je kremirao u peći. Troje od šestero djece Fritzl je posvojio prisilivši kćer Elisabeth da piše pisma da je u nekoj sekti, u kojima moli roditelje da se brinu za djecu, a troje je živjelo s majkom zajedno u podrumskoj tamnici, odsječeno od vanjskoga svijeta. Slučaj je otkriven u travnju 2008. kada se Elizabethina najstarija kćer, devetnaestogodišnja Kirsten razboljela. Kada ju je otac-djed odveo u bolnicu, klupko se polako počelo odmatati.