PREMJEŠTEN IZ BEČA

Fritzl dobio konačni zatvorski smještaj

03.06.2009 u 16:41

Bionic
Reading

Austrijski monstrum Josef Fritzl danas je prijepodne iz bečkog zatvora Mittersteig prebačen u psihijatrijsku ustanovu zatvorena tipa Stein u Kremsu na Dunavu u Donjoj Austriji, gdje će provesti ostatak života

Fritzl je u bečkom zatvoru bio podvrgnut medicinskim i psihološkim testovima radi procjene njegova mentalnog stanja. Sam Fritzl zahtijevao je premještaj u zatvor u blizini Amstettena, no to je odbijeno.

'Sigurnosna arhitektura bolje odgovara teoretskoj opasnosti koja bi mogla prijetiti Josefu Fritzlu', kazao je direktor zatvorske ustanove Karl Drexler, dodavši da počinitelji takve vrste zločina obično izazivaju otpor kod ostalih zatvorenika, piše Večernji list.

Josef Fritzl osuđen je na doživotnu robiju u psihijatrijskoj ustanovi. Sud ga je proglasio krivim za ubojstvo iz nehaja sina Michaela, silovanje, incest, zlostavljanje i držanje u ropstvu kćeri Elisabeth i djece.

Monstruozni otac je 24 godine seksualno i fizički zlostavljao svoju, danas 43-godišnju, kćer Elisabeth Fritzl, koja mu je rodila sedmero djece. Troje od njih je od rođenja bilo zatočeno s njom u podrumu obiteljske kuće u Amstettenu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece živjelo je s Fritzlom i njegovom suprugom Rosemarie, koja i dalje tvrdi da ništa nije znala o njegovim zločinima.