NA UDARU JAVNOSTI

Francuski predsjednik najavljuje štednju, a troši devet tisuća eura mjesečno na šminku

25.08.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Ljubav između još uvijek novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i francuske javnosti na ozbiljnoj je kušnji nakon što je otkriveno kako je on u prva tri mjeseca na dužnosti potrošio 26 tisuća eura na šminku

Tu je informaciju potvrdio i Macronov ured kazavši da on pokušava naći 'jeftiniju alternativu', javlja Bloomberg citirajući Associated Press.

Dok ju ne nađe, javnost se upoznaje s detaljima uljepšavanja 39-godišnjeg predsjednika. Dakle za gotovo devet tisuća eura na mjesec Macron je angažirao vizažista koji ga uljepšava prije televizijskih nastupa, a s njim ide i na inozemna putovanja.

Objava ove pikanterije stigla je u loš trenutak za Macrona. Naime nakon početne euforije popularnost mu je počela rapidno padati, što nije ni čudo s obzirom na to da je najavio 'bolne' rezove i reformu tržišta rada.

Hoće li s 'bolnim' rezovima početi od sebe i svojeg vizažista, tek ćemo vidjeti, no kod francuskih predsjednika želja za uljepšavanjem očito je jača od štednje. Naime Macronov prethodnik Francoise Hollande trošio je mjesečno deset tisuća eura na frizera.

  • +10
Emmanuel Macron Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Stephane Mahe