JANDROKOVIĆ U PARIZU

Francuska se veseli ulasku Hrvatske u EU

08.06.2011 u 19:02

Bionic
Reading

Francuska pruža snažnu potporu završetku pregovora izmeđ Zagreba i Bruxellesa i veseli se ulasku Hrvatske u Europsku uniju rekao je u srijedu u Parizu potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i eurpskih integracija Gordan Jandroković

Jandroković je na početku svog boravka u Parizu u srijedu razgovarao s predsjednikom Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva u Nacionalnoj skupštini Patrickom Blocheom te s predsjednikom Odbora za europske poslove Senata Jeanom Dizetom.


'Čuo sam poruke potpore i čestitke na svemu onome što smo ostvarili a Francuska nam pruža snažnu potporu u završetku pregovora' rekao je za Hinu šef hrvatske diplomacije. 'Francuska se veseli hrvatskom članstvu u EU-u a ja sam mojim sugovornicima prenio sve ono što mi činimo kako bi taj proces i nakon završetka pregovora bio uspješan' dodao je.

Jandroković je obišao i izložbu BeCROative koja je postavljena u samom središtu Pariza u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice. Tijekom deset dana Parižani su otkrivali istinske ljepote Hrvatske ali i proizvode koji potiču iz Hrvatske poput kravate i penkale.

Jandroković će se kasno poslijepodne sastati i s diplomatskim savjetnikom francuskog predsjednika Jean-Davidom Levitteom te s francuskim ministrom vanjskih poslova Alainom Juppeom. Francuska se zalaže za to da Hrvatska do kraja lipnja zavarši pregovore te da 1. srpnja 2013. postane punopravna članica Unije.