JANDROKOVIĆ U PARIZU

Francuska će podržati kraj hrvatskih pregovora u lipnju

09.06.2011 u 22:05

Bionic
Reading

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u četvrtak u Parizu s predsjednikom Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Francuske Republike Pierreom Lequillerom koji je poručio kako će Francuska podržati kraj hrvatskih pregovora u lipnju ove godine, priopćio je MVPEI.

Sugovornici su se složili kako će ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU biti snažan poticaj za provedbu potrebnih reformskih procesa u svim preostalim zemljama regije u cilju njihove eurointegracije. Također su izrazili zadovoljstvo partnerskom suradnjom Hrvatske i Francuske u procesu stabilizacije prilika u regiji, dodaje se u službenom priopćenju.

Jandroković i Lequiller su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima te vrlo intenzivnom razinom susreta visokih dužnosnika dviju država tijekom proteklog razdoblja. Ocijenili su pritom kako je intenziviranju kontakata i općenito daljnjem jačanju međusobnih odnosa u velikoj mjeri pridonijelo i prošlogodišnje potpisivanje sporazuma o Hrvatsko-francuskom strateškom partnerstvu.

Jandroković je u srijedu i četvrtak boravio u radnom posjetu Francuskoj.