'OD IDUĆE ZEMLJE SVE HAJDUKU'

Fra Šime u pritvoru postao hit na Facebooku

18.10.2012 u 11:45

Bionic
Reading

Splitska policija potvrdila je uhićenje fra Šime Nimca, odbjeglog franjevca kojega se sumnjiči za neovlašteno podizanje 10 milijuna kuna s računa Župe Blažene Djevice Marije u Baškoj Vodi nakon navodno neovlaštene podaje 40 tisuća kvadrata crkvenog zemljišta u Baškom Polju. Svećenik se nalazi u pritvorskoj jedinici splitske policije i čeka kriminalističku obradu

Fra Nimac će tijekom dana biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, no još uvijek nije potpuno sigurno u čijoj nadležnosti će biti njegov slučaj: po službenoj dužnosti bi ga za zlouporabu položaja i ovlasti mogao goniti USKOK, dok bi po prijavi Franjevačkog provincijalata to trebalo činiti Državno odvjetništvo.

Nisu potpuno jasni ni odnosi unutar same Crkve - po neslužbenim informacijama fratar je za spornu prodaju zemljišta čak dobio suglasnost župnog i pastoralnog vijeća te pastorala, a afera je izašla na vidjelo tek nakon što se dogodila smjena na čelu Franjevačkog provincijalata. U Nadbiskupiji splitsko-dalmatinskoj ne žele davati nikakve komentare.


Svećenik se u međuvremenu pretvorio u pravu zvijezdu na društvenim mrežama: zahvaljujući informacijama da je crkveni novac koristio na luksuz, kao i da mu je društvo u bijegu pravila zasad nepoznata ženska osoba, stranica koja mu je posvećena na Facebooku u samo jednom danu prikupila je preko četiri tisuće obožavatelja.

Imaginarni fra Šime na njoj objašnjava da 'onaj tko krade od lopova nije lopov', redovito javlja gdje se nalazi, a odgovorio je i na poziv navijača Hajduka da novac uplati splitskom klubu. 'Braćo moja, službeno objavljujem da od iduće zemlje sve ide Hajduku', napisano je na Facebooku.