prihvatio poziv HTZ-a

Fotoreporter koji je imao 'bliski susret' s našim nogometašima dolazi u Hrvatsku na odmor

19.07.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Yuri Cortez, fotoreporter Angence France-Pressa, koji je nakon utakmice Hrvatska - Engleska postao poznat cijelom svijetu, dolazi na sedmodnevni odmor u Hrvatsku na poziv Hrvatske turističke zajednice. Imat će priliku razgledati Zagreb i hrvatsku obalu

U Hrvatsku dolazi Yuri Cortez, fotoreporter Angence France-Pressa, koji je imao 'bliski' susret s hrvatskim reprezentativcima tijekom utakmice za polufinale protiv Engleske. Nakon pogotka Marija Mandžukića, nogometaši su se okupili u kutu igrališta gdje se nalazio Cortez, od velikog uzbuđenja popadali su jedan po drugome, pa su tako svi zajedno pali na fotoreportera treće najveće agencije na svijetu.

Cortez se vrlo dobro snašao te je nastavio slikati igrače tijekom njihovog slavlja, koji su mu kasnije ispričali i pomogli da se ustane. Tako je Cortez postao poznat diljem svijeta, a Hrvatska turistička zajednica pozvala ga je na odmor u Hrvatsku.

'Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti', istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Fotoreporter je s oduševljenjem prihvatio poziv te će s obitelji posjetiti Hrvatsku krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna.

'Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu', rekao je u telefonskom razgovoru Cortez.

'Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri će započeti u Zagrebu, a nakon toga pokazat ćemo mu sve ono najbolje od Hrvatske, našu obalu, otoke, ali i hrvatsku kontinentalnu ponudu. Potrudit ćemo se prirediti mu odmor za pamćenje', objasnio je Staničić.