šef u inspekciji

[FOTO/VIDEO] Vladimir Putin pucao iz snajpera u ruskom kampu za obuku mobiliziranih vojnika, ukazao se i Šojgu

21.10.2022 u 10:58

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin prikazan je u državnim medijima kako puca iz snajpera tijekom posjeta centru za obuku rezervista

Smatra se da je snimka inspekcije vojnog kampa u ruskoj regiji Rjazan, jugoistočno od Moskve, imala cilj pokazati napredak u rješavanju problema s obukom i opremanjem rezervista.

Ruska televizija prikazala ga je kako leži ispod mreže na terenu, nosi naočale i zaštitu za uši te puca iz puške.

  • +25
Putin obišao kamp za obuku vojnika Izvor: Profimedia / Autor: TASS / ddp USA / Profimedia

Vojni časnik pokazao je Putinu i ministru obrane Sergeju Šojgu vojnike s oružjem koji nose pancirke i kacige.

Prezentirani su i zimske čizme i odjeća, posuđe za kuhanje i druge potrepštine - sve kako bi se suprotstavio slikama otrcane ili nepostojeće opreme mobiliziranih vojnika koje su Rusi objavili na društvenim mrežama, navodi Sky News.

Međutim egzodus iz Rusije nakon Putinove izjave o 'djelomičnoj mobilizaciji' 300.000 vojnih rezervista se nastavlja, a ljudi pokušavaju pobjeći u susjedne zemlje na sve moguće načine.

Ukrajinske vlasti priopćile su da je više od 3000 Rusa pozvalo telefonsku liniju za vojnike koji ne žele sudjelovati u ratu i traže predaju.

Posjet kampu za obuku također dolazi nakon što je Putin proglasio izvanredno stanje u četiri okupirane regije Ukrajine - Hersonu, Luhansku, Donecku i Zaporožji - i podigao stupanj pripravnosti u samoj Rusiji.